На Рождество Христово руският патриарх Кирил отново нарече руснаците и украинците

...
На Рождество Христово руският патриарх Кирил отново нарече руснаците и украинците
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил на Рождество: Русия сега се бори за бъдещето на цялото човечество

На Рождество Христово руският патриарх Кирил още веднъж назова руснаците и украинците един народ. В събота съветските организации разпространяват пространно изявление на патриарха за телевизионния канал " Россия 1 ", а за разлика от различен път тържественото му слово от богослужението е на второ място, даже и на формалния уебсайт на съветската православна черква.

" Те са един народ, който е излязъл от кръщелния купел на Киев, само че са доста огромен народ. От Бяло до Черно море. И тази безмерност - тя постоянно е предизвиквала страхове, злоба от страна на другите ", декларира Кирил, съгласно който още от антични време външни сили работят за делене на този народ. 

Прави усещане, че думите " от Бяло до Черно море " се цитират от РИА Новости, само че не и ТАСС.

Руската страна е тази, която пази обичайните полезности и моралните принципи на законодателно равнище, през днешния ден играе особена роля в света и се бори " за бъдещето на цялото човечество ", декларира още патриарх Кирил. 

Отказът на Европа от обичайните християнски, морални полезности и насърчаването на джендър идеологията водят до " апокалиптична вероятност " и опасност от самоизтребление на обществото, а процесът на деградация на западния свят няма да спре от единствено себе си - единствено в случай че настъпят съществени катаклизми, пояснява позиционирането на Русия като избавител на човешкия свят съветският патриарх.

" Нашата битка за морални правила, нашата битка за опазване на вярата е битка за бъдещето на цялото човечество, за живота на света - нищо по-малко. Ние се борим за живота на света. Ние се борим за жизнеността на човешката цивилизация. И до момента в който тази работа и тази религия не престават, вярата за бъдещето ще се резервира. В този смисъл, несъмнено, нашата страна има доста специфична роля ", споделя патриархът.

Според патриарха сега в Украйна се прави всичко допустимо, с цел да може " в очите на украинците съветският народ и руснаците да станат различен народ ". Но Православната черква би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че украинците и руснаците няма да станат врагове.

Но озападнячването на Украйна и стремежът й да стане част от западния свят заплашват страната със загуба на идентичността й, дехристиянизация и потапяне в " моралния релативизъм ", който се е трансформирал в част от културата и политиката на Запада. Той прецизира въпреки всичко, че не се ангажира да преценя дали курсът, стихотворец от Киев, е верен или неверен от политическа позиция, като означи, че преценя всичко " само от пастирска позиция ".

Той означи, че Русия се трансформира в " духовно мощна общественост " и колкото повече отрицателен напън се оказва върху нея от чужбина, толкоз по-силни стават руснаците. По думите на патриарха, той " се усеща като овчар " и когато се среща с хора на разнообразни позиции и с разнообразни звания, вижда, че компликациите не ги отслабват.

Предстоятелят на Руската православна черква приветства приетите наскоро в Русия закони за отбрана на обичайните духовни полезности и за възбрана на пропагандата на хомосексуализма и педофилията.

Целта на законите, които се одобряват, е страната да дефинира своето отношение към морала и към феномени, които престават да бъдат тип норма в другите общества. Патриарх Кирил утвърждава, че държавата не репресира хората, а декларира своята морална позиция, а това е извънредно значимо. " И фактът, че през днешния ден Русия, съветската страна и съветските управляващи са заели тази позиция, демонстрира, че моралните въпроси, въпросите на духовния живот на хората не са безразлични за актуалните съветски управляващи ", декларира патриархът.

Много по-кратко е словото на патриарха от тържествените богослужения в катедралния храм " Христос Спасител " в Москва поредност от Рождественски богослужения по случай празника. Не е пропуснал обаче да направи отклоняване и да засегне тематиката с войната в Украйна.

Патриарх Кирил приканва богомолците да се помолят и за " нашите братя в Украйна " с допълнението, - които през днешния ден са изгонени от Киево-Печерската лавра, лаврата, която от епохи е страж на същинското, неподправено православие... Нека се молим за нашите братя и сестри, изповядващи Христовата религия през ХХІ век. Нека бъдем с тях през днешния ден, с техните изпитания - нашата молитва и проява на нашата взаимност и обич към тях. И ние имаме вяра, че всички тези демонски изкушения ще отминат и един ден, с течение на времето, мнозина ще си спомнят за жалките опити да се унищожи каноничната Православна черква в Украйна с подигравка, а може би и с усмивка. Нека се молим за нашите братя и сестри в Украйна. Да се помолим за нашата страна, за съветската страна, за управляващите, за армията... "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР